FLUKTUÁCIÓ:
EGY HALOM PÉNZ A KUKÁBAN

Garantáltan segítünk munkavállalói megtartásában

0
FLUKTUÁCIÓCSÖKKENTÉS
0
FÓKUSZÁLT TAPASZTALAT
0
VEZETŐ TÁMOGATÁSA/ÉV
500
ELÉGEDETTEBB MUNKAVÁLLALÓ
Hr evolution icon (1)

EGYRE TÖBB VÁLLALATI DÖNTÉSHOZÓ ISMERI FEL

Termelő vállalatok 88%-a küzd munkaerőhiánnyal, és emellett átlag éves 30-40%-os a fluktuáció hazánkban. Ezeket az új kihívásokat tudatos, cégspecifikus stratégiával lehet csak
hatékonyan kezelni.

TUDJ MEG TÖBBET →

Hr evolution icon (2)

Komplex probléma, komplex megoldás

A tapasztalataink azt mutatják: igenis létezik megoldás a problémára. 2018-ban összesen 21 projekt során több, mint 10.000 munkavállalónak segítettünk abban, hogy egy jobb munkahelyen dolgozzon.

TUDJ MEG TÖBBET →

Hr evolution icon (3)

Garantáltan megtartjuk munkavállalóit

Mindössze 6 hónap alatt 20% ponttal csökkentjük fluktuációs problémáit anélkül, hogy ráfordításai megnövekednének. A kulcs az alapos diagnosztika, a friss kutatások és a tapasztalt szakemberek.

TUDJ MEG TÖBBET →

FLUKTUÁCIÓKEZELÉS

Tapasztalataink alapján megalkottuk a fluktuációkezelés piramismodelljét. A modellt követve e 2018-ban 21 partnerünket támogattuk a megtartó szervezetté válás útján, és így összesen több, mint 10.000 munkavállalónak segítettünk abban, hogy jobb munkahelye legyen.

A modellünk 3 alappillérre épül: közép- és felsővezetők, belső kommunikáció, munkavállalók HR támogatottsága. A modellről többet a blogunkon olvashat. A fluktuáció összefüggésben áll a munkahelyi elégedettség érzésével. A jelen és  jövő munkaerőpiacán a sikeres munkaadó az, aki képes olyan munkafeltételeket teremteni, hogy abban a munkavállaló jól érezze magát.  2018 áprilisában zártuk Magyarország legnagyobb fluktuációkutatását. A 6300 fő által kitöltött fluktuációkutatásunk eredményei alapján és a piramis modellünket követve objektív segítséget nyújtunk a helyzet kezelésében.

Elégedett munkavállaló nélkül nem lehet nyerni.

MAGYARORSZÁG ELSŐ ÁTFOGÓ FLUKTUÁCIÓKUTATÁSA

FÓKUSZBAN: A KÉKGALLÉROS MUNKAVÁLLALÓK

MI TUDJUK, HOGYAN VÁLHAT CÉGE MEGTARTÓ SZERVEZETTÉ!

A HR-Evolution Kft. kutatásának tanulmánya az első olyan átfogó anyag, amely rávilágít a fluktuáció valódi okaira.
A több ezer fős hazai munkavállalói mintán végzett fluktuációkutatás nem csak Magyarországon, de egész Európában a legnagyobb.

Left quote

2016 óta dolgozunk a HR-Evolution Kft-vel és 4-5 hónap együttműködés után drasztikusan lecsökkent a fluktuációnk a középvezetők fejlesztése és egyéb HR fejlesztés által. Szembetűnő a hangulat javulása és a teljesítményünk növekedése is.
2017-től éves fejlesztésekben gondolkodunk, ahol lépésről lépésre haladunk a középvezetőkkel, majd más területek vezetőivel, idén pedig a menedzsmenttel. Együttműködésünk során a HR Evolution csapata szakmailag mindig felkészült volt, igényeinkhez pedig rugalmasan alkalmazkodtak, a közös munkánk 2016 óta valódi, kézzel fogható eredményeket hoz.

Fekete Sándor – Aptiv – Gazdasági és HR vezető

Fekete sandor foto
Right quote

FLUKTUÁCIÓ DIAGNOSZTIKA

A fluktuációt csak akkor tudjuk kezelni, ha tisztában vagyunk a valódi okaival. Nem ritka, hogy egy komplex munkaerő-megtartó program is csődöt mond, vagy épp az ellenkező hatást éri el vele a cég. Ez azt jelenti, hogy a vállalat a megtartó programra áldozott pénzt és energiát egy az egyben kidobta az ablakon. Fontos tehát felismernünk, hogy:

  1. milyen mélyes is vagyunk benne a problémában
  2. mik a valódi okai a fluktuációnak a szervezetünknél

Ha tudjuk a probléma valós okát, célirányosan tudjuk kezelni azt. Egy konkrét példa: A TESCO a fluktuációkutatásunk során cégre szabott diagnosztikát is kért, így valós, szervezeti eredményekre támaszkodva vezette be azokat az akciókat, amelyek a következő eredményt hozták: 2017-ben 10-ből 4 dolgozó szerint volt jó a TESCO-nál dolgozni, ezt ma 10-ből 7-en gondolják így.

kutatás

FLUKTUÁCIÓKALKULÁTOR

Gondolta volna, hogy egy bruttó 600.000,- Ft/hó jövedelemmel rendelkező fejlesztő mérnök fluktuációs költsége akár 11 millió forint? Vagy azt, hogy egy betanított munkás bruttó 250.000 Ft/hó jövedelemmel 650.000 Ft-os fluktuációs költséget jelent? 1000 fős vállalatnál évi 35%-os fluktuáció mellett ez 227.5 millió forint költség. Megdöbbentő ugye? Hogy jött ki ez az összeg?

Kalkuláljon! Számolja ki, mennyibe kerül vállalatának a fluktuáció.

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Diagram1

Nyugat – dunántúli autóipar beszállító 400 fős gyáregységében
25%-ról 12%-ra csökkentettük a fluktuációt 3 hónap alatt

Diagram2

Dél-alföldi termelő vállalat kölcsönzött állományának fluktuációját
58%-ról 24%-ra csökkentettük
3 hónap alatt

HALLGASSA MEG TAPASZTALT KOLLÉGÁINK ELŐADÁSAIT!

Tudjon meg mindent azokról a külső tényezőkről, amelyek ma befolyással vannak a munkahelyi fluktuációra, ismerje meg a fluktuáció szintjeit.

A fluktuáció kezelésében az egyik – talán a legfontosabb – tényező az ember. A munkavállaló és a munkáltató. Ismerje meg, mi jellemzi ma viszonyukat!

Médiamegjelenéseink:

NE MARADJON LE SEMMIRŐL

Ha szeretne mindig képben lenni a legfrissebb munkaerőpiaci trendekkel és kutatásokkal, mi tájékoztatjuk.